Συνέντευξη του Dr. Εξάρχου για την Ορθοδοντική Ενηλίκων

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην ορθοδοντική ενηλίκων, όπως είναι φυσικό διαφέρει από την ορθοδοντική για παιδιά και εφήβους. Για την αποκατάσταση οποιουδήποτε ορθοδοντικού προβλήματος, πλέον υπάρχουν αρκετοί μέθοδοι. Η κάθε μία έχει διαφορετική εφαρμογή, όμως τα αποτελέσματα παραμένουν ίδια. Μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας. Ο λόγος που μπορεί κάποιος να υποβληθεί σε μία τέτοια θεραπεία είναι καθαρά αισθητικός και γίνεται μόνο μετά από απόφαση του ασθενή. Να σημειωθεί επίσης πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως όριο ηλικίας στην ορθοδοντική ενηλίκων. Ανεξαρτήτως ηλικίας όποιος ενδιαφέρεται να αποκαταστήσει το χαμόγελο του μπορεί να εφαρμόσει την κατάλληλη τεχνική.

Ορθοδοντική Ενηλίκων με Γλωσσική Τεχνική

Η Γλωσσική Ορθοδοντική αφορά ένα είδος μεθόδους αποκατάστασης ορθοδοντικών προβλημάτων. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην ομιλία αλλά και γενικότερα στην καθημερινότητα του ασθενή. Το κυριότερο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι ανήκει στην Αόρατη Ορθοδοντική. Αυτό σημαίνει ότι είναι ελάχιστον έως και καθόλου ορατή σε τρίτα άτομα.

Πρόκειται για μία τεχνική στην οποία λίγοι ορθοδοντικοί εφαρμόζουν, καθώς πρόκειται για μια αρκετά απαιτητική διαδικασία. Το ιατρείο του Dr. Εξάρχου, αποτελεί ένα από τα λίγα που εφαρμόζουν αυτή την τεχνική. Με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο και εξειδίκευση στην ορθοδοντική ενηλίκων, ο ειδικός ορθοδοντικός μπορεί να φέρει εις πέρας ακόμα και τα πιο απαιτητικά περιστατικά. 

Η διάρκεια της συγκεκριμένης θεραπείας δε διαφέρει από το γενικό μέσο χρόνο των υπολοίπων τεχνικών. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η ορθοδοντική μέθοδος όπως και η εμπειρία του γιατρού που την εφαρμόζει. Το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί άψογο, ενώ με τη γλωσσική τεχνική επιτυγχάνεται η βέλτιστη λειτουργικότητα των δοντιών. Αφορά μια θεραπεία με σίγουρα αποτελέσματα χωρίς την ύπαρξη επιπλοκών στη διάρκεια εφαρμογής της. 

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη του Dr. Εξάρχου για το πως να αποκτήσετε ένα υπέροχο χαμόγελο ακόμα και την περίοδο που φοράτε σιδεράκια. Μπορεί να σας λύσει οποιοδήποτε ερώτημα μπορεί να έχει δημιουργηθεί πάνω σε αυτό το θέμα. Εδώ θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ορθοδοντική ενηλίκων και πως να επιλέξετε την κατάλληλη γλωσσική τεχνική, ανάλογα με τις ανάγκες σας. 

Ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου

“Ποιος είναι ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου;” Αυτή είναι μάλλον μια ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιήσουν πως χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Η… Read More

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

 Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό όπως και σε άλλους ειδικούς στον κλάδο της ιατρικής αποτελεί για πολλούς μια αρκετά δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Από την… Read More

Ορθοδοντική θεραπεία: Πότε τη χρειάζομαι πραγματικά;

Η ορθοδοντική θεραπεία και οι διάφορες μορφές της, τα τελευταία χρόνια κατέχουν σημαντική θέση στον κλάδο της οδοντιατρικής γενικά και της ορθοδοντικής ειδικότερα. Αυτό συμβαίνει,… Read More