invisalign 1

Spark & Invisalign

Οι διαφανείς μεμβράνες Spark και Invisalign, προκαθορισμένης οδοντικής μετακίνησης, κυριολεκτικά άνοιξαν έναν νέο δρόμο για όσους επιθυμούσαν πάντα να αλλάξουν το χαμόγελο τους αλλά ταυτόχρονα αρνούνταν να χρησιμοποιηθεί μια ακίνητη συσκευή για το σκοπό αυτό.
Με τον κατάλληλο ψηφιακό σχεδιασμό της θεραπείας εκ μέρους του ορθοδοντικού και την κατασκευή διάφανων μεμβρανών Spark ή Invisalign προκαθορισμένης οδοντικής μετακίνησης καθίσταται εφικτή μια αλλαγή στο χαμόγελο δίχως τη χρήση ακίνητης συσκευής. Δίχως κολλητά σιδεράκια, δίχως μηνιαίες επισκέψεις στον ορθοδοντικό, δίχως την πιθανότητα ύπαρξης εκτάκτων καταστάσεων. Η μόνη προϋπόθεση για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Η αμέριστη συνεργασία (οι μεμβράνες πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 20 ώρες το 24ωρο στο στόμα) και η κατάρτιση ενός ορθού σχεδίου θεραπείας εκ μέρους του ορθοδοντικού που εμπιστεύεστε το χαμόγελο σας!

Η Διαδικασία της Θεραπείας Spark/Invisalign

Invisalign 2-2

Πώς όμως γίνεται η μετακίνηση των δοντιών; Ο ορθοδοντικός αφότου πραγματοποιήσει μια ψηφιακή σάρωση του στόματος και των δοντιών σας (τα δυσάρεστα αποτυπώματα σιλικόνης και η τάση εμετού που προκαλούσαν ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας), δημιουργεί μια ψηφιακή μετακίνηση των δοντιών σας σε μικρά διαδοχικά βήματα του 0,1-0,2 του χιλιοστού. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε μια προοδευτική ψηφιακή μετακίνηση από την αρχική κατάσταση στην επιθυμητή τελική θέση για κάθε δόντι και τον άνω και κάτω οδοντικό φραγμό συνολικά. Για κάθε ενδιάμεσο βήμα κατασκευάζεται και ένα σετ διάφανων μεμβρανών (για την άνω και κάτω γνάθο αντίστοιχα) το οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να φοράει για 5-7 ημέρες μέχρι να μεταβεί στο επόμενο. Όλα τα σετ μεμβρανών, της μεθόδου Spark/Invisalign, κατασκευάζονται πριν την έναρξη της θεραπείας, γεγονός που επιτρέπει θεωρητικά την διενέργεια της παρέμβασης δίχως καν ανάγκη επίσκεψης στο ιατρείο όταν υπάρχει ανώτερη ανάγκη (lockdown, ταξίδι στο εξωτερικό, ασθένεια κτλ.). Αντί να αλλάζει ο ορθοδοντικός μια φορά τον μήνα το σύρμα και τα λαστιχάκια στα “σιδεράκια” σας, αλλάζετε εσείς τη μεμβράνη μια φορά την εβδομάδα από την άνεση του σπιτιού σας!

Invisalign 2-1

Η Θεραπεία με Spark ή Invisalign στην εποχή του Κορονοϊού

Ειδικά στην εποχή του κορονοϊού, όπου οι μετακινήσεις είναι σκόπιμο να ελαχιστοποιούνται, η συγκεκριμένη μέθοδος σας εξασφαλίζει μια απρόσκοπτη πορεία προς ένα νέο χαμόγελο, ανεξάρτητη από οποιοδήποτε εξωτερική συνθήκη! Χωρίς μηνιαίες επισκέψεις στο ιατρείο και χωρίς έκτακτα περιστατικά (ξεκόλλητα σιδεράκια και σύρματα που ενοχλούν). Εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη και δίχως χρονικές καθυστερήσεις συνέχιση της ορθοδοντικής σας θεραπείας ακόμη και σε περιόδους αυστηρής καραντίνας (αφού έχετε όλους τους ευθυγραμμιστές της θεραπείας στο σπίτι σας). Η μόνη προϋπόθεση για ένα επιτυχές αποτέλεσμα είναι η αρτιότητα του σχεδίου θεραπείας του ειδικού που εμπιστεύεστε το χαμόγελο σας και η εκ μέρους σας αμέριστη συνεργασία (οι μεμβράνες πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 20 ώρες το 24ωρο στο στόμα).

Spark & Invisalign vs. “Σιδεράκια”

  • Δεν προκύπτουν έκτακτα περιστατικά από ξεκόλλητα σιδεράκια ή αιχμηρά σύρματα
  • Πραγματοποιείται ψηφιακή σάρωση των δοντιών αντί για δυσάρεστα αποτυπώματα σιλικόνης
  • Η χρονική διάρκεια παρεμβάσεων στην οδοντιατρική καρέκλα είναι μειωμένη, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη χρονοβόρων ενεργοποιήσεων όπως συμβαίνει με τα κλασικά “σιδεράκια”
  • Συνολικά πραγματοποιούνται λιγότερες επισκέψεις στο ιατρείο ανά 2-3 μήνες (όχι μηνιαία όπως με τα σιδεράκια)
  • Υφίσταται η δυνατότητα διενέργειας virtual ραντεβού ελέγχου της θεραπευτικής πορείας (μέσω υπολογιστή από την άνεση του σπιτιού σας)
  • Καθίσταται ευκολότερη η διαδικασία στοματικής υγιεινής
  • Δεν υπάρχουν απαγορεύσεις ή περιορισμοί στις διατροφικές συνήθειες (η διαφανής μεμβράνη αφαιρείται κατά το φαγητό)
  • Αποτελεί πιο αισθητική/διακριτική λύση σε σχέση με τα εξωτερικά μεταλλικά ή κεραμικά “σιδεράκια”
  • Υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου και αυχένα σε περίπτωση έκτακτης ιατρικής ανάγκης/ένδειξης

Ποιο είναι το κόστος μιας θεραπείας;

invisalign 11

Γενικότερα σε οποιαδήποτε ορθοδοντική παρέμβαση, το κόστος αποτελείται από την εκάστοτε ιατρική αμοιβή και το εργαστηριακό κόστος της μεθόδου.Παρά λοιπόν το σαφώς υψηλότερο εργαστηριακό κόστος της συσκευής, δεν πρέπει να αναμένετε αξιοσημείωτες διαφορές σε σχέση με την τιμή που θα ίσχυε για παρέμβαση με σιδεράκια.

invisalign 10

Γιατί να επιλέξετε τη Μέθοδο Spark ή Invisalign;

Γιατί όμως Spark ή Invisalign; Γιατί όχι μια πιο οικονομική λύση σε ό,τι αφορά τον κατασκευαστή των μεμβρανών; Δεν είναι όλες οι μεμβράνες απλώς ένα κομμάτι πλαστικού; Ασφαλώς και όχι! Το υλικό TruGen και SmartTrack από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι διαφανείς μεμβράνες Spark και Invisalign αντίστοιχα προσδίδει βελτιωμένη προβλεψιμότητα στις μετακινήσεις των δοντιών. Δεν είναι απλώς ένα κομμάτι “πλαστικού". Το "πλαστικό" αυτό βρίσκεται 20 ώρες το 24ωρο στο στόμα σας και εφάπτεται απολύτως, και όχι ελλιπώς, με τα δόντια σας. Επίσης, χωρίς να προκαλεί ενόχληση στα ούλα ή τους χαλινούς σας, μετακινεί τα δόντια με άρτιο, στοχευμένο και προβλέψιμο τρόπο καθόλη την διάρκεια της θεραπείας. Κατά συνέπεια, δεν είναι όλες οι διαφανείς πλαστικές μεμβράνες ίδιες. Η επιλογή είναι στο χέρι ή μάλλον στο στόμα σας ή εκείνου του παιδιού σας.

Γιατί να επιλέξετε το Ιατρείο μας για τη Θεραπεία με Spark ή Invisalign;

Ένα συχνό ερώτημα που τίθεται είναι γιατί κάποιος να επιλέξει το ορθοδοντικό ιατρείο μας εφόσον οι μεμβράνες είναι ίδιες όπου κι αν πάει κανείς. Σε καμία των περιπτώσεων η θεραπεία μεταξύ διαφορετικών συναδέλφων δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ίδια. Ο κάθε ορθοδοντικός δεν είναι αυτός που απλά παραδίδει τις μεμβράνες στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο. Αυτός είναι που σχεδιάζει ψηφιακά τα επιμέρους βήματα της θεραπείας. Αν ο σχεδιασμός δεν είναι άρτιος τότε είτε οι μεμβράνες κάποια στιγμή δεν θα εφαρμόζουν στα δόντια, είτε το αποτέλεσμα θα είναι ανεπαρκές (είτε αισθητικά, είτε λειτουργικά, είτε σε ό,τι αφορά και τις δυο πτυχές). Το ιατρείο μας συγκαταλέγεται στο μικρό group των Sapphire Elite Plus Status της Spark Ormco (ανώτατη βαθμίδα) καθώς και του Diamond Apex Status της εταιρείας Invisalign στην Ευρώπη (ανώτατη βαθμίδα/Top 1% των παρόχων με την συγκεκριμένη μέθοδο). H λίστα των γιατρών μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας Invisalign και την αντίστοιχη της Spark. Να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι ο τίτλος Diamond Apex καθώς και το Sapphire Elite Plus Status Provider δεν αναφέρονται στην ποιότητα αποτελεσμάτων των περιστατικών αλλά μόνο στον αριθμό παρεμβάσεων που αναλαμβάνει ένας ορθοδοντικός ή ένα ορθοδοντικό ιατρείο με τη μέθοδο Invisalign και Spark. Το ορθοδοντικό ιατρείο μας ξεπερνά κατά πολύ τα 300 περιστατικά ανά έτος με Spark καθώς και 300 με Invisalign (μοναδικό στην παγκοσμίως για το έτος 2023), ενώ επιπλέον ο Dr. Εξάρχου διαθέτει από τον Ιανουάριο του 2024 τον τίτλο του “SPARK International Clinical Speaker”. Διετέλεσε Invisalign International Speaker για την τριετία 2020-2023. Αυτό σημαίνει ότι είναι ομιλητής της συγκεκριμένης μεθόδου σε διεθνές επίπεδο, πραγματοποιώντας σεμινάρια για συναδέλφους ορθοδοντικούς με αντικείμενο την ορθοδοντική θεραπέια με την χρήση διάφανων ναρθήκων. Ο συνολικός αριθμών θεραπειών που έχει διετελέσει ο Δρ. Εξάρχου με την συγκεκριμένη μέθοδο ξεπερνά τα 2000 περιστατικά. Ως συνέπεια όλων των παραπάνω παραμέτρων, είναι σίγουρο ότι αν επιλέξετε το ιατρείο μας για τη θεραπεία Spark ή Invisalign, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Μπορείτε να περιηγηθείτε στη σελίδα Gallery για να ανακαλύψετε μερικά από τα χαμόγελα που έχουμε δημιουργήσει. Στόχος οποιασδήποτε θεραπείας που ξεκινάμε είναι ένα λειτουργικό αλλά και αισθητικά ανώτερο αποτέλεσμα, το οποίο διαρκεί. Είμαστε σίγουροι ότι ανάμεσα στα περιστατικά θα βρείτε κάποιο το οποίο θα έχει ένα χαμόγελο παρόμοιο με το δικό σας. Δείτε το αποτέλεσμα, μάθετε τι μπορείτε να αναμένετε από μια ορθοδοντική μεταμόρφωση! Σε περίπτωση λοιπόν που σας έχουν ενδεχομένως ενημερώσει ότι η μέθοδος ορθοδοντικής θεραπείας με διαφανείς νάρθηκες δεν ενδείκνυται για εσάς, μπορείτε να μας επισκεφθείτε προκειμένου να σας διαβεβαιώσουμε ενδεχομένως για το αντίθετο. Ενημερωθείτε σε κάθε περίπτωση κατάλληλα για την αόρατη ορθοδοντική καθώς και όλες τις μεθόδους που περιλαμβάνει.