Ποιες είναι οι δυο μέθοδοι αισθητικής ορθοδοντικής;

Η αισθητική ορθοδοντική αφορά την αποκατάσταση αισθητικών προβλημάτων των δοντιών. Χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις είτε σπασμένων δοντιών είτε ταλαιπωρημένων. Η θεραπεία στηρίζεται κυρίως στην ανασύσταση των ιστών του δοντιού ώστε να επιτευχθεί η σωστή λειτουργία του. Μπορείτε να βρείτε διάφορες μεθόδους για την αποκατάσταση του χαμόγελου σας ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Δείτε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να μάθετε πριν πάρετε την απόφαση και επιλέξετε.

Ποια Μέθοδος Αισθητικής Ορθοδοντικής είναι η Καταλληλότερη;

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι που μπορούν να χαρακτηριστούν ως αισθητική ορθοδοντική. Πέρα από τη χρήση της “κλασικής” εξωτερικής κεραμικής συσκευής μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ δύο διαφορετικών τρόπων. Παρακάτω διαβάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου τα οποία παρατίθεται για την ενημέρωση του κοινού. Οι δύο αυτές θεραπείες εφαρμόζονται εκτενώς από ιδρύσεως του ιατρείου μας το 2006. Επομένως είναι άκρως ασφαλείς χωρίς να επιβαρύνουν την υγεία ή να καταστρέφουν τα δόντια.

Αισθητική Ορθοδοντική με τη χρήση Γλωσσικής Συσκευής 

Πρόκειται για μια μέθοδο Αόρατης Ορθοδοντικής. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αισθητά ορατή καθώς τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά των δοντιών. Έχει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πλήρους αποκατάστασης από ότι οι υπόλοιπες ορθοδοντικές συσκευές. Θέτωντας σε εφαρμογή τη συγκεκριμένη θεραπεία, ο ασθενής δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ως προς την περίοδο προσαρμογής και δεν θα υπάρχει καμία απολύτως δυσκολία στην καθημερινότητα του. Είναι μια μέθοδος άκρως αποτελεσματική που μπορεί να χαρίσει ένα υπέροχο χαμόγελο. Το ιατρείο μας αποτελεί ένα από τα λίγα που χρησιμοποιούν τη Γλωσσική Ορθοδοντική.

Αισθητική Ορθοδοντική με Νάρθηκες Invisalign

Οι νάρθηκες ή αλλιώς διαφανείς μεμβράνες Invisalign είναι αποσπώμενες και καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια των δοντιών χωρίς να επεκτείνονται στα ούλα. Είναι ελάχιστα οράτη με το μάτι χωρίς όμως να δείχνει αισθητικά άσχημο. Η χρονική διάρκεια της προσαρμογής είναι αρκετά μικρή και ταυτόχρονα δραστική σε σύγκριση με άλλες μεθόδους. Οι διαφανείς αυτές μεμβράνες τοποθετούνται και αφαιρούνται πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση ορθοδοντικού. Τέλος σε κάθε γεύμα χρειάζεται η αφαίρεση τους και η επανατοποθέτηση ύστερα.

Διαβάστε αναλυτικότερα για τις δύο μεθόδους αισθητικής ορθοδοντικής και αποφασίστε τι ταιριάζει περισσότερο σε εσάς. Η κάθε μία ξεχωριστά μπορεί να προσφέρει διαφορετικές ανέσεις στην καθημερινότητα σας ανάλογα με τις ανάγκες που έχετε.

Διάκριση Invisalign Diamond Apex!

Είμαστε πολύ περήφανοι για την επίτευξη διάκρισης του ιατρείου μας να ανήκει στο 1% με τα περισσότερα περιστατικά Invisalign σε ολόκληρη την Ευρώπη για την… Read More

Διενέργεια Εισήγησης σε Οδοντιατρικό Συνέδριο στα Τίρανα της Αλβανίας

Το Σάββατο 14 Μαίου του 2022 ο Δρ. Φώτης Εξάρχου πραγματοποίησε εισήγηση με αντικείμενο την ορθοδοντική θεραπεία με την χρήση διάφανων ναρθήκων. Εκτός αυτού πραγματοποιήθηκε… Read More

Ομιλητής Invisalign Meeting Βαρσοβία και Μπιάλιστοκ Πολωνίας

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου και το Σάββατο 25 Ιουνίου διενεργήθηκαν δυο ολοήμερα Invisalign Meetings στην Βαρσοβία και το Μπιάλιστοκ της Πολωνίας αντίστοιχα. Ομιλητής σε Πολωνούς… Read More