Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

 Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό όπως και σε άλλους ειδικούς στον κλάδο της ιατρικής αποτελεί για πολλούς μια αρκετά δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Από την πλευρά μας ωστόσο και χάρη στα χρόνια εμπειρίας που κατέχουμε, είμαστε σε θέση  να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό σας είναι καθαρά αναγνωριστική και έχει ως βασικό στόχο την  δημιουργία των βασικών πυλώνων  που θα ακολουθηθούν για την κατάλληλη ορθοδοντική θεραπεία. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να σας αγχώνει αυτή η πρώτη φορά στον ορθοδοντικό. Αντιθέτως, θα έπρεπε να σας χαροποιεί και να κάνει το χαμόγελο σας ακόμα μεγαλύτερο. 

Τι συμβαίνει στην πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό; 

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό είναι ουσιαστικά επίσκεψη γνωριμίας. Είναι δηλαδή το μέσο για να γνωρίσετε καλύτερα τον ειδικό που επιλέξατε και να καθορίσετε μαζί του, τους στόχους και τις ανάγκες σας. Κοινώς, είναι ο τρόπος για να γινεί η ορθοδοντική σας αξιολόγηση.  

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει συνήθως μια πρώτη εξέταση της υγείας του στόματος, λήψη φωτογραφίας των δοντιών και του προσώπου μαζί με δυο ακτινογραφίες. Η πρώτη είναι πανοραμική και αφορά στον έλεγχο της γενικότερης κατάστασης του συνόλου των δοντιών. Η δεύτερη από την άλλη είναι κεφαλομετρική και έχει ως στόχο την διάγνωση των σχέσεων της γνάθου και των δοντιών. Με αυτόν τον τρόπο καθορίζεται ευκολότερά και πιο έγκυρα η ορθοδοντική περίπτωση, καθώς και η κατάλληλη ορθοδοντική θεραπεία. 

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώσετε αυτή τη βασική διαδικασία, ο ορθοδοντικός σας είναι στη διάθεση σας για να συζητήσετε τυχόν απορίες αλλά και για να καθορίσετε τον τρόπο συνεργασία σας.  Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό μετά την πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό σας να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα τόσο για το ζήτημα που σας απασχολεί, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα αντιμετωπιστεί (invisalign, γλωσσικά σιδεράκια). 

Αν λοιπόν θέλετε και να μάθετε περισσότερα ή και να πραγματοποιήσετε την πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό η Premium orthodontics και ο Δρ Εξάρχου είναι στη διάθεση σας. 

Ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου

“Ποιος είναι ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου;” Αυτή είναι μάλλον μια ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιήσουν πως χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Η… Read More

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

 Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό όπως και σε άλλους ειδικούς στον κλάδο της ιατρικής αποτελεί για πολλούς μια αρκετά δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Από την… Read More

Ορθοδοντική θεραπεία: Πότε τη χρειάζομαι πραγματικά;

Η ορθοδοντική θεραπεία και οι διάφορες μορφές της, τα τελευταία χρόνια κατέχουν σημαντική θέση στον κλάδο της οδοντιατρικής γενικά και της ορθοδοντικής ειδικότερα. Αυτό συμβαίνει,… Read More