Ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου

“Ποιος είναι ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου;” Αυτή είναι μάλλον μια ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιήσουν πως χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του κατάλληλου ειδικού δεν είναι μια τόσο εύκολη διαδικασία, όσο είναι ας πούμε η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου ορθοδοντικής θεραπείας για τον εκάστοτε ασθενή. 

Για τον λόγο αυτόν, στόχος μας με το συγκεκριμένο άρθρο είναι να δούμε μαζί κάποιες βασικές προϋποθέσεις, αν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε έτσι, που θα πρέπει να πληροί ο ιδανικός και ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία σας. Πώς θα πρέπει, δηλαδή να είναι ένας ορθοδοντικός, για να σας δημιουργήσει αισθήματα βεβαιότητας και ασφάλειας. 

Υπάρχει μόνο ένας σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία σας; 

Πρωταρχικό μέλημα του κάθε ειδικού είναι ο ασθενής του. Κοινώς, ένας καλός ορθοδοντικός θα πρέπει να φροντίζει πάντα να προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία στον εκάστοτε ασθενή, στηριζόμενος στις αποκλειστικές ανάγκες του. Πέραν όμως από τη δημιουργία ενός αισθήματος ασφάλειας, ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία σας θα πρέπει να εκπληρώνει και μία σειρά από λίγο πιο αντικειμενικά κριτήρια. 

Κάποια από αυτά είναι η εμπειρία και η εκπαίδευση που ο ορθοδοντικός σας και οι συνεργάτες του έχουν αποκτήσει ανά τα χρόνια, καθώς και η διαρκής ενημέρωση και συμμέτοχή τους, σε σεμινάρια σχετικά με τις σύγχρονες μεθόδους ορθοδοντικής θεραπείας. Άλλα βασικά στοιχεία τα οποία είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψιν, είναι το εύρος μεθόδων θεραπείας που επιλέγει να χρησιμοποιήσει ( π.χ. Invisalign, κλασσικά σιδεράκια) και το εύρος περιστατικών που αναλαμβάνει. 

Συνεπώς, δεν υπάρχει μόνο ένας σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία σας, ωστόσο χρειάζεται μια αρκετά εκτενής έρευνα για να μπορέσετε να βρείτε αυτόν που σας αντιπροσωπεύει. Για να γίνει αυτή η διαδικασία ευκολότερη μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρο σας και να ζητήσετε κάποιες συμβουλές ή και απευθείας με το ιατρείο μας. 

O Δρ. Έξαρχου με τα χρόνια εμπειρίας και την εξειδίκευση στην αόρατη ορθοδοντική, έχει καταφέρει να δημιουργήσει πολλά χαμόγελα και να κερδίσει  την διάκριση invisalign Diamond Apex. Συνεπώς,  μπορεί να είναι ο πιο σωστός ορθοδοντικός και για τη δική σας θεραπεία. 

Ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου

“Ποιος είναι ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου;” Αυτή είναι μάλλον μια ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιήσουν πως χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Η… Read More

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

 Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό όπως και σε άλλους ειδικούς στον κλάδο της ιατρικής αποτελεί για πολλούς μια αρκετά δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Από την… Read More

Ορθοδοντική θεραπεία: Πότε τη χρειάζομαι πραγματικά;

Η ορθοδοντική θεραπεία και οι διάφορες μορφές της, τα τελευταία χρόνια κατέχουν σημαντική θέση στον κλάδο της οδοντιατρικής γενικά και της ορθοδοντικής ειδικότερα. Αυτό συμβαίνει,… Read More