Σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο σε συναδέλφους ορθοδοντικούς

Το σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο με θέμα Invisalign Biomechanics and ClinCheck Modifications στέφθηκε με επιτυχία στις 10 Ιουλίου 2021. Εκεί παρουσιάστηκαν όλες οι αρχές γύρω από την κατασκευή μιας ορθής μεμβράνης Invisalign καθώς και αν θα ήταν σωστό να επιλεχθεί αντί της κλασικής τεχνικής. Η αόρατη ορθοδοντική είναι ένας αναπτυσσόμενος κλάδος που συνεχώς πρωτοπορεί. Συνεπώς όλοι οι ορθοδοντικοί θα πρέπει να μένουν ενημερωμένοι σχετικά με τις νέες τεχνολογίες. Ο Δρ. Εξάρχου ως Black Diamond Provider Status είναι πάντα πρόθυμος να μεταδώσει τις γνώσεις του, μέσα από τα σεμινάρια αυτά όπως και στο Σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο. Τα πολυάριθμα περιστατικά που έχει αναλάβει και συνεπώς η εμπειρία του, τον έχουν φέρει στην ευχάριστη αυτή θέση. Παρακάτω αναλύονται συνοπτικά κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν στο σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο.

Σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο: Θεματολογία του σεμιναρίου

Στο σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο, έγινε εισαγωγικά μια αναφορά στη θεραπεία Invisalign. Η θεραπεία Invisalign ακολουθεί τις ίδιες βιομηχανικές αρχές με την παραδοσιακή ορθοδοντική, δηλαδή τα σιδεράκια. Παρόλα αυτά, σας παρέχει ένα προηγμένο σύστημα δύναμης για την επίτευξη κινήσεων των δοντιών που έχουν προηγουμένως προβλεφθεί από το λογισμικό ClinCheck. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία, με εγγυημένα αποτελέσματα. Η Invisalign είναι μια κορυφαία εταιρεία στην αγορά συσκευών αισθητικής στόματος. Είναι μια αόρατη αφαιρούμενη μεμβράνη που έχει σχεδιαστεί για να μετακινεί τα δόντια του ασθενή στη καλύτερη δυνατή θέση. Είναι ιδανική για να ευθυγραμμίσετε τα δόντια σας χωρίς να χρειαστεί να ξεκινήσετε την παραδοσιακή θεραπεία με σιδεράκια. Κινούν αργά και προβλέψιμα τα δόντια σας με σταθερούς ρυθμούς, έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διόρθωση του συνωστισμού ή για το κλείσιμο χώρων. Τα Invisalign έχουν μια σχετικά εύκολα κατανοήσιμη λειτουργία, η οποία παρουσιάστηκε εκτενώς στο σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο. Όσοι ορθοδοντικοί παρευρέθηκαν στο σεμινάριο χορηγήθηκαν και πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Ο τρόπος κατασκευής των Invisalign

Στο σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο κυρίως συζητήθηκε κατά πόσο η τεχνολογία έχει βοηθήσει σημαντικά τον χώρο της ορθοδοντικής να αναπτυχθεί και να βελτιώσει τα γενικότερα αποτελέσματα των περιστατικών. Το ίδιο κάνει και η Invisalign, όπου με τη δική της καινοτομία η θεραπεία γίνεται εύκολη και με σίγουρα αποτελέσματα. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του ορθοδοντικού σας! Ο ορθοδοντικός λαμβάνει εικόνα το πάνω και κάτω μέρος των δοντιών σας και αποστέλλονται μαζί με τους στόχους της θεραπείας στα εργαστήρια της Invisalign. Στη συνέχεια οι εικόνες σας θα σαρωθούν και θα ψηφιοποιηθούν. Έπειτα ο ορθοδοντικός λαμβάνει ένα εικονικό σχέδιο θεραπείας που δείχνει τις προτεινόμενες κινήσεις των δοντιών του ασθενούς προς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο Σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο έγινε επίσης μια ανάλυση των σωστών κινήσεων και των τροποποιήσεων που πρέπει να γίνονται μέσω του λογισμικού ClinCheck. Μόλις εγκρίνεται το σχέδιο θεραπείας, μια σειρά προσαρμοσμένων μεμβρανών θα κατασκευαστούν και θα αποσταλούν στο γραφείο του ορθοδοντικού. Ο ασθενής αλλάζει τις μεμβράνες του περίπου κάθε 4-6 ημέρες. Τα ραντεβού ελέγχου πραγματοποιούνται συνήθως κάθε 2-3 μήνες για να διασφαλιστεί ότι η θεραπεία παρακολουθείται σύμφωνα με το σχέδιο.

Η παρουσίαση της τεχνολογίας ClinCheck στο Σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο

Στο σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο έγινε μια εκτενής αναφορά στην τεχνολογία ClinCheck καθώς είναι αυτή που προσδιορίζει την πορεία της θεραπείας. Το ClinCheck είναι μια τεχνολογία απεικόνισης 3D σχεδίου στόματος που θα σας δείξει τα προβλεπόμενα αποτελέσματα και τις κινήσεις που θα ακολουθήσει η θεραπεία σας με Invisalign. Καταγράφει ψηφιακά το τελικό χαμόγελό σας ακόμη και πριν φορέσετε τη πρώτη σας μεμβράνη. Σας παρέχει τη δυνατότητα να βλέπετε κάθε κίνηση που θα κάνουν τα δόντια σας μεταξύ των εβδομαδιαίων αλλαγών. Στο σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο έγινε επίσης μια παρουσίαση ενός περιστατικού ώστε να κατανοηθεί καλύτερα η όλη διαδικασία. Αυτή είναι μια αρκετά ελκυστική διαδικασία για τους ασθενείς που θέλουν να μάθουν πώς θα είναι τα δόντια τους στο τέλος της θεραπείας.

Η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο σεμινάριο invisalign στην Κύπρο θα βοηθήσει στην διάδοση της τεχνολογίας αυτής, που χαρακτηρίζεται ως πρωτοποριακή. Η δυνατότητα να μπορούμε να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα πριν την έναρξη της θεραπείας αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει να γνωρίζει ο ασθενής αν τα invisalign είναι η καλύτερη επιλογή θεραπείας για την περίπτωση του ή εάν τα παραδοσιακά σιδεράκια θα ήταν προτιμότερα.
O Δρ. Φώτης Εξάρχου μπορεί να εξυπηρετήσει πλήρως τις ανάγκες σας. Στο ιατρείο της Premium Orthodontics μπορούμε κάνουμε μαζί έναν απολογισμό για το αν θα χρειαστεί να ξεκινήσετε τη θεραπεία βελτίωσης της αισθητικής χαμόγελου. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας ή να επισκεφθείτε το ορθοδοντικό ιατρείο μας.

Σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο σε συναδέλφους ορθοδοντικούς
Σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο σε συναδέλφους ορθοδοντικούς
Σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο σε συναδέλφους ορθοδοντικούς
Σεμινάριο Invisalign στην Κύπρο σε συναδέλφους ορθοδοντικούς

Ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου

“Ποιος είναι ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου;” Αυτή είναι μάλλον μια ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιήσουν πως χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Η… Read More

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

 Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό όπως και σε άλλους ειδικούς στον κλάδο της ιατρικής αποτελεί για πολλούς μια αρκετά δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Από την… Read More

Ορθοδοντική θεραπεία: Πότε τη χρειάζομαι πραγματικά;

Η ορθοδοντική θεραπεία και οι διάφορες μορφές της, τα τελευταία χρόνια κατέχουν σημαντική θέση στον κλάδο της οδοντιατρικής γενικά και της ορθοδοντικής ειδικότερα. Αυτό συμβαίνει,… Read More