Τα πλεονεκτήματα της Invisalign First

Στο παραπάνω βίντεο αναλύονται τα πλεονεκτήματα της invisalign First. Η invisalign First είναι μια ορθοδοντική θεραπεία κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών. Δεν διαφέρει πολύ από την απλή Invisalign θεραπεία. Αποτελείται και αυτή από τους διαφανείς νάρθηκες αλλά οι συγκεκριμένοι είναι κατάλληλα σχεδιασμένοι για την οδοντοστοιχία μικρών παιδιών. Ουσιαστικά, το παιδί φοράει το μασελάκι που του έχει δώσει ο ορθοδοντικός 20 με 22 ώρες την ημέρα και το αλλάζει περίπου κάθε 2 εβδομάδες. Ποια τα πλεονεκτήματα της invisalign First όμως; Με τη συγκεκριμένη μέθοδο ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ακριβώς το τελικό αποτέλεσμα πριν την έναρξη της θεραπείας. Μέσω ψηφιακών προγραμμάτων μπορεί ο ιατρός να σχεδιάσει από ιατρικής άποψης τις προτιμήσεις του ασθενή. Πραγματοποιούνται επίσης, ελάχιστες επισκέψεις στο ορθοδοντικό ιατρείο κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθιστώντας την, πολύ πιο ανώδυνη και απλή. Τα παραπάνω αποτελούν μερικά από τα πλεονεκτήματα της Invisalign First.

Τα Πλεονεκτήματα της Invisalign First σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μασελάκια

Εφόσον ο ιατρός του παιδιού κρίνει εφικτό και απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ορθοδοντική θεραπεία για λειτουργικούς κυρίως λόγους, το παιδί πρέπει να προβεί σε αυτή. Αλλά ποια ορθοδοντική θεραπεία είναι καλύτερη; Το παραδοσιακό μασελάκι ή τα Invisalign για παιδιά; Το μασελάκι ή αλλιώς ακρυλική πλάκα είναι μια συσκευή. Σε αντίθεση τα Invisalign αποτελούνται από ένα σύνολο μεμβρανών. Αυτό σημαίνει ότι με τα παραδοσιακά μασελάκια το παιδί θα πρέπει να επισκέπτεται πολύ πιο συχνά τον ορθοδοντικό. Εκείνος με τη σειρά του, θα πρέπει να ενεργοποιεί τα μεταλλικά στοιχεία τα οποία υπάρχουν πάνω στο μασελάκι. Με την Invisalign όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τα μασελάκια. Κάθε διαφανής μεμβράνη, έχει μια διαφορά της τάξεως 0,15 του χιλιοστού από την προηγούμενη. Έτσι, με την πάροδο του χρόνου κάθε μεμβράνη οδηγεί από την αρχική κατάσταση στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό ανήκει στα πλεονεκτήματα της Invisalign First.
Και στις δύο περιπτώσεις, ασκείται η κατάλληλη πίεση στα δόντια προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Επίσης, με την κλασσική ακρυλική πλάκα το παιδί έχει δυσκολία στην ομιλία, ενόχληση στα ούλα και θεωρείται μια από τις πιο άβολες συσκευές. Ενώ με την Invisalign δεν υπάρχει κανένα θέμα ενόχλησης, επειδή το πάχος τους είναι πολύ μικρό και σχεδόν απαρατήρητο. Από άποψη αισθητικής, εννοείται τα πλεονεκτήματα της Invisalign First υπερτερούν. Ο μεμβράνες είναι σχεδόν αόρατες και τελείως διακριτικές. Σε αντίθεση το μασελάκι είναι πιο εμφανές λόγω του προστιμιακού τόξου από μέταλλο το οποίο καλύπτει τα δόντια.

Επιπλέον χαρακτηριστικά της Invisalign First

Η Invisalign είναι μια συσκευή η οποία είναι φτιαγμένη από πλαστικό. Αυτό το χαρακτηριστικό της δίνει την δυνατότητα η έδραση να είναι πιο εύκολη και απλή. Η σειρά διαδοχικών μεμβρανών προκαθορισμένων μετακινήσεων την καθιστά πολύ πιο αποτελεσματική από τα κλασικά μασελάκια. Όπως προαναφέρθηκε, η Invisalign μεμβράνη είναι φτιαγμένη από πλαστικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελεί κίνδυνο για τη στοματική κοιλότητα του παιδιού. Επίσης, στα πλεονεκτήματα της Invisalign First ανήκει και η ευκολία αντιμετώπισης μεγάλου εύρους περιστατικών. Δηλαδή, με τις διαφανείς μεμβράνες υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν ακόμα και οι πιο περίπλοκες οδοντικές καταστάσεις. Για παράδειγμα, το πιο σύνηθες είναι ο συνωστισμός των δοντιών και τα μεγάλα διαστήματα ανάμεσα στα δόντια. Στις πιο δύσκολες καταστάσεις ανήκουν ο προγναθισμός και ο οπισθογναθισμός καθώς και οι συγκλεισιακές δυσκολίες. Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως τα πλεονεκτήματα της μεθόδου Invisalign είναι με διαφορά πολλά περισσότερα σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μασελάκια.

Ο Δρ. Δρ. Φώτης Εξάρχου είναι Diamond Invisalign Provider ξεκινώντας πάνω από 150 περιστατικά με τη συγκεκριμένη τεχνική ανά έτος. Επίσης είναι διεθνής ομιλητής (International Clinical Speaker) για τη μέθοδο ορθοδοντικής θεραπείας με διαφανείς μεμβράνες Invisalign, μοιράζοντας τη γνώση και την εμπειρία του με συναδέλφους στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα της Invisalign First μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το ορθοδοντικό ιατρείο μας.

Ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου

“Ποιος είναι ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου;” Αυτή είναι μάλλον μια ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιήσουν πως χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Η… Read More

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

 Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό όπως και σε άλλους ειδικούς στον κλάδο της ιατρικής αποτελεί για πολλούς μια αρκετά δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Από την… Read More

Ορθοδοντική θεραπεία: Πότε τη χρειάζομαι πραγματικά;

Η ορθοδοντική θεραπεία και οι διάφορες μορφές της, τα τελευταία χρόνια κατέχουν σημαντική θέση στον κλάδο της οδοντιατρικής γενικά και της ορθοδοντικής ειδικότερα. Αυτό συμβαίνει,… Read More