Οδηγίες Invisalign: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι οδηγίες Invisalign αποτελούν τον σύμμαχο σας, για ένα άρτιο ορθοδοντικό αποτέλεσμα με διαφανείς μεμβράνες. Αφορούν παιδιά, εφήβους και ενήλικες που μπήκαν στη διαδικασία ορθοδοντικής θεραπείας με αυτές. Οι οδηγίες Invisalign αποτελούν τον “χάρτη” ώστε να φτάσουμε μαζί εκεί που θέλετε. Δηλαδή σε ένα υγιές αποτέλεσμα, ένα ωραίο, ίσιο χαμόγελο που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα! Παρακάτω θα επαναληφθούν οι οδηγίες που σας δόθηκαν από τους συνεργάτες του ιατρείου μετά την έναρξη της θεραπείας σας με διαφανείς μεμβράνες Invisalign. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο συνδυαστικά με το άρθρο για καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας. Επίσης για οποιαδήποτε απορία ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να σας βοηθήσουμε!

Οδηγίες Invisalign: Συχνές υποδείξεις

Αν μετά την εφαρμογή των μεμβρανών δεν θυμάστε τις οδηγίες που σας έδωσε ο γιατρός σας, μην αγχώνεστε! Είμαστε εδώ για εσάς! Επιλεκτικά δίνονται οι απαντήσεις σε ερωτήματα που πιθανώς υπάρχουν μετά την έναρξη της θεραπείας της αόρατης ορθοδοντικής και τη χρήση των διάφανων μεμβρανών Invisalign. Αυτές οι υποδείξεις έχουν να κάνουν με τις συνήθειες που θα πρέπει να υιοθετήσετε. 

Για την αφαίρεση της μασέλας κάνουμε το εξής: Με τον δείκτη το δεξιού/αριστερού χεριού, ακουμπάμε το πίσω μέρος της εσωτερικής πλευράς του νάρθηκα, και τραβάμε προς τα κάτω.

Οδηγίες Invisalign σχετικά με την υγιεινή

Όσον αφορά τη ρουτίνα της στοματικής υγιεινής, βουρτσίζετε κανονικά τα δόντια και τα ούλα σας όπως κάνατε και πριν την έναρξη αυτής της θεραπείας. Η μεμβράνη προτείνεται να καθαρίζεται και αυτή με μια ξεχωριστή οδοντόβουρτσα. Παρόλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υγρό κρεμοσάπουνο και όχι οδοντόκρεμα. Ιδανικά θα πρέπει αυτό να γίνεται 3 φορές την ημέρα. Κρίσιμο όμως και απαραίτητο κρίνεται το να κάνετε αυτή τη διαδικασία σχολαστικά το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Από την άλλη, είναι αναγκαίο να αφαιρούνται οι μεμβράνες και την ώρα του φαγητού. 

Συνέπεια και οδηγίες Invisalign

Συνήθως κάθε μεμβράνη αντικαθίσταται ανά 4-7 ημέρες. Είναι πλέον και επιστημονικά ελεγμένο ότι τα μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ της αντικατάστασης (για παράδειγμα ανά 14 ημέρες) παρατείνουν χωρίς λόγο την ολική διάρκεια της θεραπείας. Η σύγχρονη ορθοδοντική προτείνει αυτή τη συχνότητα καθώς δεν δημιουργείται κιτρινίλα στη μασέλα των καπνιστών. Επίσης, προλαμβάνει τυχόν αρνητικές επιπτώσεις σε περίπτωση που ένα παιδί δεν εφαρμόζει σωστή στοματική υγιεινή. Ο ημερήσιος χρόνος που θα πρέπει κάποιος να φοράει τις μεμβράνες Invisalign είναι 21 ώρες τουλάχιστον. Θα πρέπει ο πελάτης να είναι συνεπής, ώστε τα αποτελέσματα να είναι ολοκληρωμένα. Οι οδηγίες Invisalign σας κατευθύνουν σε ένα άρτιο χαμόγελο! Θα πρέπει να τονιστεί εδώ πως στην περίπτωση των ατόμων που φορούν ορθοδοντικά λαστιχάκια είναι επίσης κρίσιμο να ακολουθήσουν τις οδηγίες για τη σωστή εφαρμογή τους. Η συνέπεια που πρέπει να παρουσιάσει ο πελάτης είναι προφανώς σημαντική, αλλά η θεραπεία αυτή δεν συγκρίνεται με εκείνη που απαιτεί σιδεράκια. 

Τα οφέλη της χρήσης των Invisalign

Χωρίς σιδεράκια, χωρίς σταθερές επισκέψεις στον ορθοδοντικό. Μηδενική η πιθανότητα ύπαρξης έκτακτης κατάστασης. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα; Από πλευράς σας, η απόλυτη συνέπεια και συνεργασία. Η κατάρτιση ενός εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας εκ μέρους του ορθοδοντικού θα κάνει τα υπόλοιπα! Τονίζουμε συνεχώς πόσο σημαντικές είναι οι οδηγίες Invisalign ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Θέλουμε να αφήνουμε τους πελάτες μας συνεχώς ικανοποιημένους και προσπαθούμε πάντα να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Μέσω του blog μπορείτε να ακούσετε και να δείτε τις οδηγίες Invisalign του γιατρού. Έτσι μπορείτε να έχετε μια καλύτερη εικόνα με κινήσεις του σώματος όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι της θεραπείας. Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε εκτενέστερες απαντήσεις κατευθείαν από τον ειδικό! Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα για να μάθετε τα πάντα για την υγεία των δοντιών σας!

Ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου

“Ποιος είναι ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου;” Αυτή είναι μάλλον μια ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιήσουν πως χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Η… Read More

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

 Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό όπως και σε άλλους ειδικούς στον κλάδο της ιατρικής αποτελεί για πολλούς μια αρκετά δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Από την… Read More

Ορθοδοντική θεραπεία: Πότε τη χρειάζομαι πραγματικά;

Η ορθοδοντική θεραπεία και οι διάφορες μορφές της, τα τελευταία χρόνια κατέχουν σημαντική θέση στον κλάδο της οδοντιατρικής γενικά και της ορθοδοντικής ειδικότερα. Αυτό συμβαίνει,… Read More