Webinar Invisalign σε παιδιά και εφήβους: H χρησιμότητα της μεθόδου

Στο webinar Invisalign σε παιδιά και εφήβους παρουσιάστηκαν ζητήματα που αφορούσαν τη μέθοδο των αόρατων μεμβρανών και τα οφέλη της στα παιδιά και στους εφήβους. Το webinar έλαβε μέρος το Σάββατο 24/4/2021. Βασικός ομιλητής υπήρξε ο Δρ. Δρ. Φώτης Β. Εξάρχου, ο οποίος μίλησε σχετικά με τη χρησιμότητα της μεθόδου. Η διαδικτυακή παρουσίαση διενεργήθηκε σε συναδέλφους ορθοδοντικούς, μέλη της Πολωνικής Εταιρείας Διαφανών Ναρθήκων. Η Θεραπεία Invisalign First αφορά παιδιά και εφήβους. Είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για παιδιά, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφορετικών ορθοδοντικών προβλημάτων. Είναι κατάλληλη, ακόμη και αν υφίστανται πολλά νεογιλά δόντια ή υφίσταται διαδικασία ανατολής μονίμων δοντιών. Πρόκειται για μια μέθοδοπου αφορά την αόρατη ορθοδοντική, η οποία μαζί με τη γλωσσική ορθοδοντική αντικαθιστά τα μασελάκια και τη χρήση ακίνητης συσκευής. Στο webinar Invisalign σε παιδιά και εφήβους παρουσιάστηκε η καινοτόμος μέθοδος Invisalign.

Η θεματολογία του webinar Invisalign σε παιδιά και εφήβους

Η ορθοδοντική παρέμβαση με διαφανείς νάρθηκες, υπήρξε το κεντρικό θέμα στο webinar Invisalign σε παιδιά και εφήβους. Η θεραπεία διάφανων μεμβρανών Invisalign θα βοηθήσει τα παιδιά και τους εφήβους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα ορθοδοντικά τους προβλήματα. Ακόμα, οι διαφανείς μεμβράνες Invisalign είναι ιδανικές για εκείνους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια διακριτική ορθοδοντική παρέμβαση. Η μέθοδος Invisalign είναι μια εφικτή ορθοδοντική παρέμβαση που μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε μικρά παιδιά 7-10 ετών. Με τη θεραπεία, να πραγματοποιείται σχεδόν ολοκληρωτικά ψηφιακά, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε τον γιατρό σας. Συχνά ερωτήματα που απασχολούν σχετικά με τη μέθοδο Invisalign είναι η διαδικασία και η διάρκεια της θεραπείας, καθώς και η διαφορά της με τα κλασικά σιδεράκια. Στο webinar Invisalign σε παιδιά και εφήβους, συζητήθηκαν τα θέματα που προαναφέρθηκαν.

Ποια είναι η διαδικασία της μεθόδου Invisalign;

Όπως αναφέρθηκε και στο webinar Invisalign σε παιδιά και εφήβους, η διαδικασία της ορθοδοντικής θεραπείας με διαφανείς νάρθηκες, είναι ιδιαίτερα απλή και εύκολη. Ο ορθοδοντικός Invisalign, σχεδιάζει ψηφιακά τις διαφανείς μεμβράνες που θα τοποθετηθούν στην στοματική κοιλότητα του ασθενούς. Πολύ προσεκτικά, δημιουργεί μια ψηφιακή μετακίνηση των δοντιών σε μικρά διαδοχικά βήματα του 0,1-0,2 του χιλιοστού. H διαδικασία αυτή, βοηθάει το κάθε δόντι να έρθει στην επιθυμητή τελική θέση. Με την κατασκευή των διάφανων μεμβρανών, προκαθορισμένης οδοντικής μετακίνησης, καθίσταται εφικτή η αλλαγή στο σχηματισμό των δοντιών. Και όλα αυτά, δίχως κολλητά σιδεράκια, δίχως μηνιαίες επισκέψεις στον ορθοδοντικό, δίχως την πιθανότητα ύπαρξης εκτάκτων καταστάσεων. Η προϋπόθεση για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Η συνεργασία και η τήρηση των οδηγιών που θα σας κοινοποιήσει ο ορθοδοντικός Invisalign. Οι διαφανείς μεμβράνες είναι απαραίτητο να βρίσκονται στην στοματική κοιλότητα, 22 ώρες την ημέρα. Αφαιρούνται μόνο πριν το φαγητό και το πλύσιμο των δοντιών.

Η διάρκεια της θεραπείας Invisalign

Η θεραπεία πρώτης φάσης με μεμβράνες Invisalign First, διαρκεί περίπου 6-15 μήνες. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, ακολουθεί μια παύση μέχρι την ηλικία των 12-13 ετών, όπου ολοκληρώνεται η ανατολή όλων των μόνιμων δοντιών. Σε αυτό το σημείο, όπως εξήγησε και ο Δρ. Δρ. Φώτης Β. Εξάρχου στο webinar Invisalign σε παιδιά και εφήβους εξετάζεται η ανάγκη έναρξης μιας νέας ορθοδοντικής παρέμβασης. Φυσικά, η δεύτερη ορθοδοντική θεραπεία θα είναι απλούστερη και ευκολότερη εφόσον έχει προηγηθεί η πρώτη φάση παρέμβασης. Αν η πρώτη φάση της θεραπείας δεν έχει πραγματοποιηθεί θα χρειαστεί να σας συμβουλέψει ο ορθοδοντικό σας για το πως θα συνεχίσετε. Αν ακόμα αναρωτιέστε ή θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη μέθοδο Invisalign επισκεφθείτε ή καλέστε το ορθοδοντικό ιατρείο μας! Έχουμε αντιμετωπίσει περισσότερα από 500 περιστατικά ορθοδοντικής θεραπείας με διαφανείς μεμβράνες Invisalign. Εμπιστευτείτε μας!

Ορθοδοντική με διαφανείς νάρθηκες ή κλασικά σιδεράκια: Ποια η διαφορά;

Η επιλογή της συγκεκριμένης θεραπείας, όπως παρουσιάστηκε και στο webinar Invisalign σε παιδιά και εφήβους, παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα. Αρχικά, οι αόρατες μεμβράνες δεν επιβαρύνουν την υγιεινή της στοματικής κοιλότητας. Επιπλέον, το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες οι μεμβράνες δεν προκαλούν τραυματισμούς στα χείλη και στα ούλα. Ακόμα, η αφαίρεση τους, γίνεται με μεγάλη ευκολία και μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι του ασθενούς, χωρίς την ανάγκη επίσκεψης σε ορθοδοντικό ιατρείο. Συγκεκριμένα, ο ορθοδοντικός Invisalign έχει κατασκευάσει όλα τα σετ μεμβρανών που θα χρειαστούν πριν την έναρξη της θεραπείας. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε εσείς, είναι να αλλάζετε ανά 5-7 ημέρες τη μεμβράνη. Ένα από τα πιο θετικά της μεθόδου Invisalign, που παρουσιάστηκε και στο webinar Invisalign σε παιδιά και εφήβους, είναι ότι οι μετακινήσεις τον δοντιών είναι απολύτως στοχευμένες. Η τόσο λεπτομερής στόχευση είναι αδύνατο να επιτευχθεί με τη χρήση ακρυλικής πλάκας (“μασελάκι”). Και ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα; H άνεση που παρέχει η συσκευή στα ίδια τα παιδιά. Στο επισυναπτόμενο βίντεο, που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, παρουσιάζεται ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του Δρ. Δρ. Φώτης Β. Εξάρχου στο webinar Invisalign σε παιδιά και εφήβους.

Ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου

“Ποιος είναι ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου;” Αυτή είναι μάλλον μια ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιήσουν πως χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Η… Read More

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

 Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό όπως και σε άλλους ειδικούς στον κλάδο της ιατρικής αποτελεί για πολλούς μια αρκετά δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Από την… Read More

Ορθοδοντική θεραπεία: Πότε τη χρειάζομαι πραγματικά;

Η ορθοδοντική θεραπεία και οι διάφορες μορφές της, τα τελευταία χρόνια κατέχουν σημαντική θέση στον κλάδο της οδοντιατρικής γενικά και της ορθοδοντικής ειδικότερα. Αυτό συμβαίνει,… Read More