Διαφανείς μεμβράνες Invisalign: Ποια η διαφορά ανάμεσα στις διαφανείς μεμβράνες Invisalign και εκείνες των υπολοίπων κατασκευαστών;

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς μεμβράνες Invisalign; Μήπως βρίσκεστε σε δίλημμα μεταξύ των μεμβρανών Invisalign και των υπολοίπων κατασκευαστών διάφανων πλαστικών ναρθήκων; Σ’ αυτό το άρθρο σας ενημερώνουμε για τις διαφορές αλλά και για τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε για τις διαφανείς μεμβράνες Invisalign. Το άρθρο αυτό λοιπόν, θα είναι ο απόλυτος οδηγός σας στην επιλογή μεμβρανών. Απαντά σε κάθε πιθανή σας ερώτηση: Ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ των διάφανων μεμβρανών Invisalign με εκείνες άλλων κατασκευαστών; Γιατί το εργαστηριακό κόστος των μεμβρανών Invisalign είναι υψηλότερο συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες;  Ανταποκρίνεται η διαφορά στο κόστος σε εκείνη της ποιότητας; Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ορθοδοντικό ιατρείο μας, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι διαφανείς μεμβράνες Invisalign.

Τι είναι οι διαφανείς μεμβράνες Invisalign;

Ο ευθυγραμμιστής ή αλλιώς νάρθηκας είναι μια αποσπώμενη διαφανής μεμβράνη κατασκευασμένη από πλαστικό πολυουρεθάνη με πάχος 0,5 χιλιοστά. Η μεμβράνη καλύπτει αποκλειστικά ολόκληρη την επιφάνεια των δοντιών της γνάθου. Δεν επεκτείνεται στα ούλα ή τον ουρανίσκο. Με αυτόν τον τρόπο, η μέθοδος της οδοντικής μετακίνησης είναι προοδευτική και προκαθορισμένη εξ αρχής για κάθε ευθυγραμμιστή/νάρθηκα. Έτσι κατασκευάζεται εξ αρχής μια σειρά για παράδειγμα 20 διαφανείς μεμβράνες Invisalign.Οι μεμβράνες αυτές μετακινούν το κάθε δόντι κατά 0,2 χιλιοστά που λόγω του πλαστικού έχουν την απαραίτητη ελαστικότητα για τη μετακίνηση. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να εκτελεστεί μια συνολική μετακίνηση της τάξεως των 20×0,2=4 χιλιοστών για κάθε δόντι. Έτσι λοιπόν, κάθε νάρθηκας είναι κατασκευασμένος με μία απόκλιση της τάξεως των 0,2 χιλιοστών σε σχέση με την κάθε φορά προηγούμενη κατάσταση. Η τοποθέτησή του στο στόμα του ασθενούς δίνει ώθηση στα δόντια, εξαιτίας αυτής της ελάχιστης απόκλισης, να ταιριάξουν σε αυτόν μέσω της ελαστικότητας που διαθέτει τόσο ο νάρθηκας, όσο και το περιρρίζιο του δοντιού.   

Όσον αφορά τη θεραπεία με τις διαφανείς μεμβράνες Invisalign, σχεδιάζεται ψηφιακά. Τα στάδια τα οποία θα ακολουθήσει ο ασθενής και το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας σχεδιάζονται με πλήρη ακρίβεια. Έτσι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αξιολογήσει το αποτέλεσμα της παρέμβασης. Ο σχεδιασμός υλοποιείται πριν την έναρξη της θεραπείας, γεγονός που καθιστά το αποτέλεσμα εκ των προτέρων γνωστό. Περισσότερες πληροφορίες για την αόρατη ορθοδοντική θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ των διάφανων μεμβρανών Invisalign με εκείνες άλλων κατασκευαστών;

Σε τι διαφέρουν οι διαφανείς μεμβράνες Invisalign από τις μεμβράνες/νάρθηκες που κατασκευάζονται στο ιατρείο ενός οδοντιάτρου ή ενός ορθοδοντικού ή σε άλλους κατασκευαστές; Οι διαφανείς νάρθηκες φέρουν κάποια ιδιαίτερα αναγνωριστικά πάνω τους που καθορίζουν τη γνησιότητά τους και τη κατασκευάζουσα εταιρεία. Αυτά είναι το αστέρι και ο κωδικός αριθμός του νάρθηκα- ασθενούς της θεραπείας. Αν αυτά τα δύο αναγνωριστικά δεν υπάρχουν πάνω στο νάρθηκα τότε δεν αποτελεί μεμβράνη Invisalign και πρόκειται για απάτη. Φυσικά μπορεί να γίνει ορθοδοντική θεραπεία και με άλλες μεμβράνες από πιστοποιημένο ορθοδοντικό γιατρό. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, δεν θα πρόκειται για την επίσημη πιστοποιημένη θεραπεία με διαφανείς μεμβράνες Invisalign.

Επιπλέον σε ότι αφορά την ανατομία του νάρθηκα Invisalign μία ακόμη διαφορά που φέρει είναι η ελαστικότητα του και ότι το κόψιμο των μεμβρανών φτάνει αποκλειστικά στο επίπεδο των δοντιών. Επίσης ο νάρθηκας δεν είναι κομμένος χειρονακτικά αλλά ρομποτικά με μεγάλη ακρίβεια για άριστη εφαρμογή και θεραπεία. Έτσι κατά την εφαρμογή του, ο νάρθηκας δεν ασκεί πίεση ούτε δυσκολεύει τον ασθενή στα ούλα. Μια σημαντική διαφορά στη θεραπεία με διαφανείς μεμβράνες Invisalign αποτελεί και το ότι μπορεί κανείς να κατασκευάσει όλους τους νάρθηκες που απαιτεί η θεραπεία από την αρχή της θεραπείας. Έτσι παρέχεται αξιοπιστία και πλήρης διαφάνεια στη διαδικασία της θεραπείας για τον ασθενή. Οι νάρθηκες φέρουν τις απαραίτητες εγγυήσεις υγιεινής και προστασίας, συγκεκριμένα τη πιστοποίηση EC, και είναι πλήρως ασφαλείς στη χρήση τους.

Γιατί το εργαστηριακό κόστος των μεμβρανών Invisalign είναι υψηλότερο συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες;  

Όπως συμβαίνει και με τις άλλες ορθοδοντικές θεραπείες, το κόστος της θεραπείας με διαφανείς μεμβράνες Invisalign εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του προβλήματος του ασθενούς και την πορεία της θεραπείας του. Όπως κάθε περίπτωση ασθενούς διαφέρει, συνεπώς διαφέρει και το κόστος. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι παρόμοιο με τα παραδοσιακά, μόνιμα σιδεράκια. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ιατρική αμοιβή η οποία ποικιλλεί μεταξύ των ορθοδοντικών. Κάθε γιατρός κοστολογεί διαφορετικά την εργασία του. Το άλλο κομμάτι είναι το εργαστηριακό κόστος το οποίο για τις διαφανείς μεμβράνες Invisalign είναι πολλαπλάσιο άλλων εταιρειών. Το κόστος αυτό είναι συγκεκριμένο και προέρχεται από το εργαστήριο κατασκευής των μεμβρανών Invisalign. Σε κάθε περίπτωση μόνον ένας πιστοποιημένος ιατρός Invisalign μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια το κόστος για τις διαφανείς μεμβράνες Invisalign. Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας και συμβουλευτείτε μας ώστε να σας λύσουμε κάθε απορία που αφορά την ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς μεμβράνες Invisalign.

Ανταποκρίνεται η διαφορά στο κόστος σε εκείνη της ποιότητας;

Ναι φυσικά ανταποκρίνεται. Άλλωστε τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Οι διαφανείς μεμβράνες Invisalign προσφέρουν άψογο αποτέλεσμα το οποίο ο ασθενής γνωρίζει από την αρχή της θεραπείας. Αυτό συμβαίνει διότι η θεραπεία σχεδιάζεται από την αρχή. Με αυτόν τον τρόπο, ο ασθενής έχει πλήρη γνώση της πορείας της θεραπείας του. Επίσης οι διαφανείς μεμβράνες Invisalign προσφέρουν την ανεξαρτησία και την ευελιξία της θεραπείας. Οι μεμβράνες Invisalign είναι ιδανικές για εκείνους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια διακριτική ορθοδοντική παρέμβαση. Επίσης είναι ιδανικές σε όσους επιθυμούν να έχουν την ανεξαρτησία κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής τους θεραπείας. Ειδικά τώρα με τους περιορισμούς της πανδημίας, η ευελιξία αυτή καθίσταται απαραίτητη. Σε κάθε περίπτωση αν ακόμα αναρωτιέστε αν σας ταιριάζει η θεραπεία ή θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη μέθοδο θεραπείας με διαφανείς μεμβράνες Invisalign επισκεφθείτε ή καλέστε στο ορθοδοντικό ιατρείο μας. 

Ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου

“Ποιος είναι ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου;” Αυτή είναι μάλλον μια ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιήσουν πως χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Η… Read More

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

 Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό όπως και σε άλλους ειδικούς στον κλάδο της ιατρικής αποτελεί για πολλούς μια αρκετά δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Από την… Read More

Ορθοδοντική θεραπεία: Πότε τη χρειάζομαι πραγματικά;

Η ορθοδοντική θεραπεία και οι διάφορες μορφές της, τα τελευταία χρόνια κατέχουν σημαντική θέση στον κλάδο της οδοντιατρικής γενικά και της ορθοδοντικής ειδικότερα. Αυτό συμβαίνει,… Read More