Εξ’ αποστάσεως θεραπεία Invisalign: Είναι εφικτή;

Η εξ’ αποστάσεως θεραπεία Invisalign είναι εφικτή με πολλούς τρόπους. Η θεραπεία των Invisalign επιτυγχάνεται με τη χρήση των διάφανων ναρθηκών. Ουσιαστικά ο ασθενής φοράει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις διαφανείς μεμβράνες τις οποίες του έχει χορηγήσει ο ορθοδοντικός του. Είναι απαραίτητο για την επίτευξη του στόχου και την ομαλή λειτουργία της θεραπείας να γίνεται χρήση των μεμβρανών σχεδόν 22 ώρες την ημέρα. Με τη μέθοδο αυτή έχουμε ως στόχο την ευθυγράμμιση των δοντιών με ένα πολύ πιο εύκολο και ανώδυνο τρόπο. Χαρακτηριστικό των διάφανων ναρθηκών Invisalign είναι η διακριτική τους, σχεδόν αόρατη εμφάνιση η οποία την καθιστά ακόμα πιο επιθυμητή από γιατρούς και ασθενείς. Η εξ’ αποστάσεως θεραπεία Invisalign εννοείται πως είναι εφικτή και αρκετά απλή.

Πως επιτυγχάνεται η εξ’ αποστάσεως θεραπεία Invisalign;

Σχεδόν όλη η διαδικασία για την εξ’ αποστάσεως θεραπεία Invisalign πραγματοποιείται ψηφιακά, χρησιμοποιώντας ένα εικονικό πρόγραμμα μέσω του υπολογιστή. Συγκεκριμένα, ο γιατρός σχεδιάζει την αλληλουχία και το μέγεθος των οδοντικών μετακινήσεων που χρειάζονται σε κάθε περίπτωση. Σχεδιάζει επίσης, τα απαραίτητα attachments δηλαδή τα κουμπάκια ρητίνης που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας όταν αυτά κριθούν απαραίτητα. Ο σχεδιασμός των attachments είναι πολύ σημαντικός για την ορθή μετακίνηση των δοντιών όπως είχε ορίσει ο ιατρός. Έτσι, παρατηρούμε ότι η δουλειά που χρειάζεται να πραγματοποιηθεί στη στοματική κοιλότητα του ασθενή είναι ελάχιστη και αφορά μόνο την προσαρμογή των attachments πάνω στα δόντια. Με την εξ’ αποστάσεως θεραπεία Invisalign δεν χρειάζεται να επισκέπτεστε μηνιαία το ιατρείο για να γίνονται οι απαραίτητες ρυθμίσεις στη στοματική κοιλότητα διότι αλλάζετε εσείς ανά μικρά χρονικά διαστήματα τη κάθε μεμβράνη. Με αυτόν τον τρόπο, η εξ’ αποστάσεως θεραπεία Invisalign σας, προχωράει, δίχως την ανάγκη επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Ο ορθοδοντικός σας, οφείλει να ελέγχει συχνά μέσω των φωτογραφιών που του έχετε στείλει, τη σωστή και ομαλή πρόοδο της θεραπείας και να εντοπίζει τυχόν ανωμαλίες. 

Συμβουλές για την επιτυχία της εξ’ αποστάσεως θεραπεία Invisalign

Τα πλεονεκτήματα Invisalign είναι πολλά. Έχουν αρκετά θετικά όπως τον μηδαμινό πόνο που προκαλούν, τη σχεδόν αόρατη εμφάνιση τους αλλά κυρίως τη δυνατότητα να επιτευχθεί η εξ’ αποστάσεως θεραπεία Invisalign. Για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση της χρειάζεται και την κατάλληλη προσοχή και υπευθυνότητα τόσο από τη μεριά του γιατρού αλλά κυρίως από τη μεριά του ασθενή. Στην εξ’ αποστάσεως θεραπεία Invisalign ουσιαστικά ο ασθενής είναι αυτός που έχει τον απόλυτο έλεγχο και την ευθύνη για την πορεία της και το τελικό της αποτέλεσμα. Κάποιες μικρές συμβουλές και οδηγίες τις οποίες προτείνει ο ορθοδοντικός μας για την εξ’ αποστάσεως θεραπεία Invisalign είναι :

  • Οι νάρθηκες θα πρέπει να αφαιρούνται από το στόμα μόνο κατά τη διαδικασία και τη διάρκεια του φαγητού δηλαδή να είναι σχεδόν 22 ώρες/24ωρο ενεργοί. Με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγεται η “απώλεια” μιας σειράς ναρθηκών και η αλλαγή στο επόμενο θα γίνεται με βάση το προκαθορισμένο πρόγραμμα.
  • Ο καθαρισμός τους είναι αρκετά σημαντικός. Είναι απαραίτητο τα μασελάκια να παραμένουν καθαρά, γι’αυτό συστήνεται το βούρτσισμα τους 3 φορές την ημέρα.
  • Κάθε φορά που θα χρειαστεί να αφαιρεθούν από τα δόντια θα πρέπει να τοποθετούνται πάντα στη θήκη τους και ποτέ σε μέρη με αυξημένη θερμοκρασία διότι υπάρχει η πιθανότητα αλλοίωσης τους.

Με την τήρηση των συγκεκριμένων οδηγιών και ακούγοντας προσεκτικά τις συμβουλές του ορθοδοντικού σας, ο δρόμος για ένα τέλειο χαμόγελο είναι ανοιχτός με την εξ’ αποστάσεως θεραπεία Invisalign!

Ο Δρ. Δρ. Φώτης Εξάρχου είναι Diamond Invisalign Provider και διεθνής ομιλητής για τη μέθοδο ορθοδοντικής θεραπείας με διαφανείς μεμβράνες Invisalign, μοιράζοντας τη γνώση και την εμπειρία του με συναδέλφους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. 

Ο ορθοδοντικός μας είναι διαθέσιμος για κάθε ερώτηση ή απορία σχετικά με την εξ’ αποστάσεως θεραπεία Invisalign που μπορεί να έχετε γι’ αυτό μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί του. Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με τα Invisalign επισκεφθείτε το ορθοδοντικό ιατρείο μας!

Ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου

“Ποιος είναι ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου;” Αυτή είναι μάλλον μια ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιήσουν πως χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Η… Read More

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

 Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό όπως και σε άλλους ειδικούς στον κλάδο της ιατρικής αποτελεί για πολλούς μια αρκετά δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Από την… Read More

Ορθοδοντική θεραπεία: Πότε τη χρειάζομαι πραγματικά;

Η ορθοδοντική θεραπεία και οι διάφορες μορφές της, τα τελευταία χρόνια κατέχουν σημαντική θέση στον κλάδο της οδοντιατρικής γενικά και της ορθοδοντικής ειδικότερα. Αυτό συμβαίνει,… Read More