Webinar με θέμα τις εμβιομηχανικές αρχές Invisalign

Στις 18/03/2021 διενεργήθηκε από τον Δρ. Δρ. Φώτη Εξάρχου, Online Webinar με θέμα τις εμβιομηχανικές αρχές Invisalign. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε για την Ισραηλινή Εταιρεία Διαφανών Ναρθήκων. Στο webinar αναλύθηκαν οι τρόποι με τους οποίους ο ορθοδοντικός δουλεύει ψηφιακά και σχεδιάζει την πορεία της μεθόδου Invisalign. Η συγκεκριμένη ορθοδοντική θεραπεία είναι ένας νέος και σύγχρονος τρόπος ευθυγράμμισης των δοντιών και διόρθωσης κάποιων επιπλοκών. O ασθενής φοράει ουσιαστικά κάποιες διαφανείς μεμβράνες οι οποίες έχουν σχεδιαστεί στον υπολογιστή από τον γιατρό. Οι συγκεκριμένοι νάρθηκες εφαρμόζονται στα δόντια του ασθενή και αλλάζουν διαδοχικά περίπου ανά εβδομάδα. Με την πάροδο του χρόνου διάρκειας της εφαρμογής, έχοντας τηρήσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες του γιατρού, φτάνουμε στο τέλος της θεραπείας έχοντας επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο απόσπασμα από το Webinar με θέμα τις εμβιομηχανικές αρχές Invisalign αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο ο ορθοδοντικός δουλεύει την πορεία της θεραπείας για τη σίγουρη επιτυχία της!

Ο ορθοδοντικός και οι εμβιομηχανικές αρχές Invisalign που ακολουθεί για τη μετακίνηση των δοντιών

Για την επίτευξη του τέλειου χαμόγελου που έχετε ονειρευτεί, θα πρέπει να επιλέξετε με προσοχή τον σωστό ορθοδοντικό με τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να σας δώσει τις ορθές οδηγίες.Οι εμβιομηχανικές αρχές Invisalign για τη μετακίνηση των δοντιών τις οποίες ακολουθεί ο ιατρός σας, γίνονται ώστε να σχεδιαστεί όλη η πορεία της θεραπεία σας. Ο σχεδιασμός αυτός γίνεται ψηφιακά από τον ιατρό σας μέσα από συγκεκριμένο λογισμικό πρόγραμμα στον υπολογιστή. Το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται με ακρίβεια δεκάτου του χιλιοστού. Ουσιαστικά, η κάθε μεμβράνη, την οποία φοράει ο ασθενής μετακινεί τα δόντια περίπου κατά 0,2mm, δηλαδή η θεραπεία επιτυγχάνεται σε μικρά διαδοχικά βήματα. Έτσι, επιλέγετε και αξιολογείτε μαζί με τον ορθοδοντικό Invisalign το τελικό αποτέλεσμα, ανάλογα με την προτίμηση σας και τις ιατρικές συμβουλές του. Αυτό σημαίνει ότι πριν ακόμα ξεκινήσετε τη θεραπεία μπορείτε να δείτε το τελικό αποτέλεσμα μέσα από την οθόνη του υπολογιστή και ανάλογα με αυτό ορίζεται η έναρξη της αλλά και η λήξη της.

Η χρήση των Attachments (κουμπάκια) σύμφωνα με τις εμβιομηχανικές αρχές Invisalign

Για τη σωστή σχεδίαση της θεραπείας, ακολουθώντας τις εμβιομηχανικές αρχές Invisalign, ο ιατρός πολλές φορές βρίσκει σημαντική τη χρήση των attachments. Τα attachments είναι μικρά έγχρωμα κουμπάκια τα οποία τοποθετούνται πάνω στα δόντια και βοηθούν στην σωστή μετακίνηση των δοντιών. Δηλαδή, για να επιτευχθούν κάποιες οδοντικές μετακινήσεις κρίνεται απαραίτητη η χρήση αυτών. Όσα περισσότερα κουμπάκια φορέσει ο ασθενής, τόσος καλύτερος έλεγχος θα υπάρχει στις οδοντικές μετακινήσεις που απαιτεί η θεραπεία. Σύμφωνα με τις εμβιομηχανικές αρχές Invisalign, τα attachments τοποθετούνται από τον ορθοδοντικό με ειδική κόλλα. Η κόλλα αυτή έχει σχεδιαστεί ώστε να κρατήσει τα κουμπάκια σταθερά στη θέση τους καθ’όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Είναι σχεδόν διάφανα επομένως, δεν χαλάνε την αισθητική των μεμβρανών. Τα κουμπάκια δεν είναι πάντα απαραίτητα. Αυτό εξαρτάται από την πορεία της θεραπείας, την ιατρική διάγνωση του ορθοδοντικού αλλά και την πολυπλοκότητα του περιστατικού. Υπάρχουν δηλαδή και πιο απλά περιστατικά στα οποία θεωρείται ότι η εφαρμογή των attachments είναι περιττή. 

Με την ορθοδοντική θεραπεία των διάφανων ναρθήκων η επιλογή ενός εξειδικευμένου ορθοδοντικού είναι άκρως απαραίτητη. Χρειάζεται να έχει την κατάλληλη εμπειρία για να σχεδιάσει με ακρίβεια και προσοχή όλη τη διαδικασία ακολουθώντας τις εμβιομηχανικές αρχές Invisalign. Με την επιλογή αυτή, το αποτέλεσμα θα είναι άριστο και η πορεία της θεραπείας αρκετά ομαλή χωρίς διάφορες επιπλοκές και επιπλέον επισκέψεις.

Στο παρακάτω βίντεο, αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο ο γιατρός ακολουθεί τις εμβιομηχανικές αρχές Invisalign για την ορθή ορθοδοντική μετακίνηση των δοντιών με τις διαφανείς μεμβράνες. Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από το webinar που διενεργήθηκε για την Ισραηλινή Εταιρεία Διαφανών ναρθήκων.

Για απορίες και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο Invisalign μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Δρ. Φώτη Εξάρχου ή να επισκεφθείτε το ορθοδοντικό ιατρείο μας.

Ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου

“Ποιος είναι ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου;” Αυτή είναι μάλλον μια ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιήσουν πως χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Η… Read More

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

 Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό όπως και σε άλλους ειδικούς στον κλάδο της ιατρικής αποτελεί για πολλούς μια αρκετά δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Από την… Read More

Ορθοδοντική θεραπεία: Πότε τη χρειάζομαι πραγματικά;

Η ορθοδοντική θεραπεία και οι διάφορες μορφές της, τα τελευταία χρόνια κατέχουν σημαντική θέση στον κλάδο της οδοντιατρικής γενικά και της ορθοδοντικής ειδικότερα. Αυτό συμβαίνει,… Read More