Διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου και τι πρέπει να προσέχω;

Το διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign πραγματοποιήθηκε στις 27/02/2021, με ομιλητή τον ορθοδοντικό Δρ. Δρ. Φώτη Β. Εξάρχου. Κεντρική θεματολογία του σεμιναρίου, υπήρξαν οι αρχές εμβιομηχανικής της ορθοδοντικής θεραπείας με διαφανείς μεμβράνες Invisalign. Στο διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign, συνολικής διάρκειας 4 ωρών, συμμετείχαν περισσότεροι από 40 συνάδελφοι ορθοδοντικοί. Η Invisalign, αποτελεί μία αποτελεσματική μέθοδο για να ισιώσετε τα δόντια σας. Είναι εύκολη στην εφαρμογή της, καθώς υλοποιείται, σχεδόν ολοκληρωτικά, σε ψηφιακή μορφή. Είναι κατάλληλη για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Μάλιστα για τα παιδιά έχει σχεδιαστεί ειδική μέθοδος, που ονομάζεται Invisalign First, ώστε να τα βοηθήσει να διορθώσουν τα ορθοδοντικά τους προβλήματα. Στο διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign, συζητήθηκαν όλα τα συχνά ερωτήματα που τίθενται γύρω από τη μέθοδο. 

Διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign: Θεματολογία

Στο διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign,παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα της μεθόδου σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια. Ακόμα, στο διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign, ο ορθοδοντικός  Δρ. Δρ. Φώτης Β. Εξάρχου επισήμανε τη διαδικασία, με την οποία πραγματοποιείται η μέθοδος. Επιπλέον, τονίστηκε η αναγκαιότητα τήρησης βασικών οδηγιών από την πλευρά του ασθενούς, για να είναι η θεραπεία όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη. Τα Invisalign σεμινάρια αποτελούν έναν εξαιρετικό οδηγό για όποιον επιθυμεί να μάθει περισσότερα σχετικά με τη μέθοδο. Το ορθοδοντικό ιατρείο μας, ξεπερνά κατά πολύ τα 150 περιστατικά ανά έτος. Επιπλέον, ο Δρ. Δρ. Φώτης Β. Εξάρχου είναι Diamond Invisalign Provider και διαθέτει τον τίτλο “Invisalign International Clinical Speaker”.

Πως πραγματοποιείται η θεραπεία Invisalign;

Εύκολα και σχεδόν ανώδυνα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε τον ορθοδοντικό σας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε και στο διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign, ο ορθοδοντικός πραγματοποιεί μια ψηφιακή σάρωση του στόματος και των δοντιών. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί μια προοδευτική ψηφιακή μετακίνηση, που οδηγεί το κάθε δόντι ξεχωριστά στην επιθυμητή τελική θέση. Επιπροσθέτως, για κάθε βήμα που μεσολαβεί, κατασκευάζει ένα σετ μεμβρανών τόσο για την άνω όσο και για την κάτω γνάθο. O ασθενής, με τη σειρά του, παραλαμβάνει αυτά τα σετ μεμβρανών. Αφού περάσουν 5-7 ημέρες αφαιρεί το πρώτο σετ μεμβρανών και έπειτα φοράει το επόμενο. Τα σετ μεμβρανών, έχουν ήδη κατασκευαστεί πριν την έναρξη της θεραπείας.

Ποιες είναι οι οδηγίες για τη θεραπεία;

Αφού έχετε υποβληθεί στην μέθοδο Invisalign, θα χρειαστεί να τηρήσετε ορισμένες οδηγίες, όπως ακριβώς θα σας κοινοποιηθούν από τον ορθοδοντικό Invisalign. Πιο αναλυτικά, είναι απαραίτητο οι μεμβράνες να είναι τοποθετημένες στη στοματική κοιλότητα, τουλάχιστον 22 ώρες την ημέρα. Μπορείτε να τις αφαιρέσετε μόνο πριν από κάποιο γεύμα και το πλύσιμο των δοντιών. Είναι σημαντικό να τηρείται το προαναφερθέν μέτρο, προκειμένου να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα στην προσπάθειά σας. Για την αλλαγή των μεμβρανών, δε χρειάζεται επίσκεψη στο ορθοδοντικό ιατρείο! Μπορείτε εύκολα, να τις αλλάξετε και στο σπίτι σας, όταν παρέλθει το διάστημα των 5-7 ημερών. Η αόρατη ορθοδοντική και η γλωσσική ορθοδοντική μπορούν να αξιοποιηθούν συμπληρωματικά για μια πιο ολοκληρωμένη ορθοδοντική παρέμβαση, εάν κριθεί απαραίτητο.

Διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign και πλεονεκτήματα μεθόδου

Στο διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign, παρουσιάστηκαν λεπτομερώς τα πλεονεκτήματα της μεθόδου. Αρχικά, αποτελεί μία αισθητικά διακριτική εναλλακτική σε σχέση με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια. Επιπλέον, καθίσταται ευκολότερη η διαδικασία στοματικής υγιεινής, καθώς το πλύσιμο των δοντιών μπορεί να πραγματοποιηθεί αφαιρώντας απλώς τις μεμβράνες. Ακόμα, η θεραπεία με τη μέθοδο Invisalign είναι φιλική προς τη στοματική κοιλότητα, καθώς δεν τραυματίζει και δεν δημιουργεί πληγές στα ούλα και τα χείλη. Όπως αναφέρθηκε και στο διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign, η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη καθώς δεν απαιτούνται συχνές επισκέψεις στο ιατρείο. Μάλιστα, η παρακολούθηση της θεραπείας δύναται να γίνει και ηλεκτρονικά. Ειδικά στην εποχή του κορονοϊού, όπου οι μετακινήσεις είναι σκόπιμο να ελαχιστοποιούνται. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρό απόσπασμα από το διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign, με ομιλητή το Δρ. Δρ. Φώτης Εξάρχου.

Διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου και τι πρέπει να προσέχω;
Διαδικτυακό σεμινάριο Invisalign: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου
σεμινάριο Invisalign: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου και τι πρέπει να προσέχω;

Ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου

“Ποιος είναι ο σωστός ορθοδοντικός για τη θεραπεία μου;” Αυτή είναι μάλλον μια ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιήσουν πως χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Η… Read More

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό

 Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό όπως και σε άλλους ειδικούς στον κλάδο της ιατρικής αποτελεί για πολλούς μια αρκετά δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Από την… Read More

Ορθοδοντική θεραπεία: Πότε τη χρειάζομαι πραγματικά;

Η ορθοδοντική θεραπεία και οι διάφορες μορφές της, τα τελευταία χρόνια κατέχουν σημαντική θέση στον κλάδο της οδοντιατρικής γενικά και της ορθοδοντικής ειδικότερα. Αυτό συμβαίνει,… Read More